Colofoon
21 maart 2001
Als redactieteam even een paar opmerkingen:
 • Hoera! We zijn weer eens verhuisd (hopenlijk nu voor de laatste keer), nu hebben we wel 44 MB tot onze beschikking, dus laat die mooie verhalen, foto's, video's maar naar ons komen. Mail ze naar het vertrouwde adres: zalt@wanadoo.nl.
 • Ben je meer een "korte zinnetjes typ", maar wil je je natuurlijke geldingsdrang toch botvieren met diepzinnige of minder diepzinnige opmerkingen, bezoek dan het Babbelonisch Babbelgebeuren.
 • "Een redactie die om artikelen vraagt, krijgt ze niet", zo lijkt het spreekwoord. Dus wij vragen geen artikelen of bijdragen, niet op ons emailadres zalt@wanadoo.nl. Duidelijk zo?

Er zijn 2 manieren om je bijdrage te doneren aan The Obzerver: The Hard and the Easy way.
 1. Schrijf een bijdrage, stuur hem naar zalt@wanadoo.nl en sla de rest van dit document over. Je kan een redelijk willekeurige tekstwegwerper gebruiken. Zorg wel dat de eventuele plaatjes die je meestuurt niet te groot zijn (< 100kB) en óf een .jpg óf een .gif bestandsformaat hebben.
 2. Zie het als een uitdaging, leer jezelf nu om te gaan met een HTML-editor waarna de rest van deze instructie kunt volgen.
  1. We gaan er maar vanuit dat het artikel klaar is. Het makkelijkst is misschien een .txt file, dus zonder opmaak.
  2. Download nu het voorbeeld artikel. Hierin zie je dat er plaats is voor een titel, een body en ruimte voor je naam.
  3. Vervang de titel door jouw eigen titel en Cut-N-PasteTM je artikel over de body van het voorbeeld heen. Kijk hier voor enige opmaak- en html tips. Sluit de bewerking van het document af door je eigen email adres in te vullen en je eigen naam onder aan het document in te vullen.
  4. Geef je document nu een duidelijke en eenduidige naam. (Je mag er natuurlijk ook een vreselijk onduidelijke naam aangeven: zo onduidelijk dat het uiteindelijk weer duidelijk is en dat iedereen weer weet waar het om gaat!)
  5. Stuur het door jouw opgemaakte .html-bestand naar zalt@wanadoo.nl. Vergeet niet de plaatjes mee te sturen, zie ook de opmerkingen bij 1.
Dat lijkt al een heel verhaal (en dat is het ook). Samengevat komt het hier op neer: Succes ermee, en laat je creativiteit niet door door techniek afschrikken! We zien uit naar je bijdrage!
De redactie van Obzerver.